HUURDERSVERENIGING

DE DEELMACHT

Aa en Hunze

18 jaar of ouder? Schrijf je in!

Op jezelf wonen gaat tegenwoordig niet zo makkelijk. Dat komt omdat er te weinig huurwoningen zijn voor jongeren die uit huis willen gaan. Je kunt je kans op een huurwoning vergroten door je nu al in te schrijven bij Thuiskompas. Regel je inschrijving direct wanneer je 18 jaar bent geworden, ook als je nog geen plannen hebt om uit huis te gaan. Er zijn lange wachtrijen en het is slim om hier nu al in te gaan staan.

Wat is Thuiskompas?
Thuiskompas is een samenwerking van alle Drentse corporaties. Op Thuiskompas vind je alle beschikbare woningen van negen Drentse corporaties. Als je ingeschreven staat als woningzoekende bij Thuiskompas kun je reageren op de woningen die op de website staan. Ook de huurwoningen van Actium in de gemeente Ooststellingwerf staan hierop.

Inschrijven Thuiskompas
Zoals gezegd, is het verstandig om je zo snel mogelijk in te schrijven. Hiervoor hoef je nog niet van plan te zijn om het ouderlijke huis te gaan verlaten. Vaak duurt het namelijk een lange tijd voordat je aan de beurt bent voor een sociale huurwoning. We raden het daarom aan om je zo snel mogelijk nadat je 18 jaar bent geworden in te schrijven bij Thuiskompas.


Inschrijven bij Thuiskompas kan als:

  • je 18 jaar of ouder bent
  • je het recht hebt om in Nederland te wonen (Nederlands paspoort of verblijfsvergunning)
  • je een emailadres hebt.


Let op! Eenmaal per jaar moet je je inschrijving verlengen. Je ontvangt dan een mail van Thuiskompas waarin gevraagd wordt om je inschrijving gratis te verlengen. Deze mail ontvang je een maand voor je inschrijving vervalt. Na verlenging is je inschrijving weer 1 jaar geldig.